Burgerforum

Wat is het? Iets voor jou?

RB9_1547-bewerkt

De gemeente gaat over vele zaken. Van bouwplan tot jeugdzorg, van verlenen van financiële steun aan inwoners tot het opvangen van mensen zonder huis. De gemeenteraad bepaalt wat er gebeurd. Eenmaal in de vier jaar worden de leden van de gemeenteraad gekozen. In Arnhem 39 raadsleden. In Arnhem zijn die raadsleden opgedeeld in fracties, zoals GroenLinks met 7 leden en VVD met 6 leden. Er zijn 12 fracties. De fractie Arnhemse Ouderen Partij (AOP) heeft 1 zetel. Helaas kwam de AOP 19 stemmen tekort voor een 2e zetel.
Naast de raadsleden zijn er ook mensen die in fractie meewerken als fractievolger. Een fractievolger wordt officieel door de raad beëdigd en voert namens de fractie het woord in de raadskamers van de gemeenteraad; soort commissies waar raadsbesluiten worden voorbesproken. De AOP heeft het maximum van 3 fractievolgers laten beëdigen. Daarmee bestaat de fractie van de AOP uit 4 leden.

Het is fijn om te weten hoe inwoners over de verschillende onderwerpen denken. Voor fracties in de raad is het soms raden wat inwoners denken en willen. De AOP brengt daar met het Burgerforum verandering in. Het Burgerforum van de AOP bestaat uit inwoners van Arnhem en mensen die in Arnhem werken of studeren. Het Burgerforum adviseert over de diverse onderwerpen en ondersteunt daarmee het functioneren van de fractie.

Het Burgerforum komt in principe eenmaal per maand bijeen; wisselend op maandag of dinsdag van 19:30 tot 22:00. Leden van het Burgerforum ontvangen een kleine onkostenvergoeding.

Wil je ook lid worden van ons Burgerforum? Dat kan mits je geen (actief) lid bent van een politieke partij die al in de gemeenteraad van Arnhem vertegenwoordigd is.

Aanmelden: via WhatsApp 0653 38 49 83 of via  burgerforum@aop026.nl
Voor info: 0653 38 49 83

we