Raad vindt bezwaar korting fractiebudget ongegrond

De fractie Arnhem Ouderen Partij heeft bezwaar gemaakt tegen het niet alsnog verlenen van de volledige fractievergoeding van € 11.000.

De vorige fractievoorzitter, inmiddels helaas overleden, heeft in 2017 en 2018 voor privédoeleinden fractiegeld gebruikt. In plaats dat de raad nu de erven van deze voorzitter aanspreekt, kiest de raad voor de makkelijkste weg: gewoon de huidige fractie korten in subsidie. Het betekent een halvering van het fractiebudget. De bezwarencommissie vindt de bezwaren ongegrond. De raad heeft het advies van deze commissie – zonder maar ook serieus nogmaals naar de argumenten te beoordelen overgenomen.
Strategisch ook een slimme zet van de raad, behoudens de PVV. Immers, door korting op de vergoeding is de fractie minder goed zichtbaar en wordt zij soms belemmerd om initiatieven te nemen, waar andere functies met wel een voldoende budget capaciteit inhuren.

Het betekent dat de fractie nu een bestuursrechter om een oordeel zal vragen en eventueel in hoger beroep gaat bij de Raad van State.    

Andere posts

Meld u aan

Have A Question?