Kunstenaarskolonie niet welkom in Elderveld

Omwonenden van het Park De Steenen Camer werden zaterdag 6 juni 2020 opgeschrikt door een bericht dat een aantal wijkbewoners zijn benaderd door Kunstenaars van KW37, die een nieuwe locatie zoeken voor hun “kunstenaarsdorp”. 

De locatie waarop de gemeente en kunstenaars het oog hebben laten vallen wordt gebruikt door omwonenden, maar er is ook echte natuur, met name fauna. De locatie ligt direct tussen natuurpark Meinerswijk en de woonwijk Elderhof of wel Elderveld-Noord.
Vestiging betekent overlast vanwege verkeersaantrekkende werking, omdat de kunstenaar ook voorstellingen voor publiek geven, maar ook het gebruik van gereedschappen (zoals motorzagen en hamers). Bewoners vrezen geluidsoverlast, omdat bekend is – op de huidige en vorige locaties – dat de dames en heren kunstenaars op basis van inspiratie werken en niet gevangen willen zijn in werktijden, bij voorbeeld van 8:00 tot 18:00 op werkdagen en niet in het weekend.

De fractie Arnhemse Ouderen Partij trekt samen op met de bewoners om vestiging op deze locatie te voorkomen, mede omdat het in strijd is met het bestemmingsplan en gedogen door de fractie absoluut wordt afgewezen.
De kunstenaar verdienen een goede locatie waar zij hun inspiratie kunnen volgen en de omwonenden verdienen een het park zoals het er nu (nog) keurig bij ligt.

Andere posts

Meld u aan

Have A Question?